Nieuws

Mislintat blikt terug op Tadic-vertrek: 'Wellicht goed met oude leiders te breken'

Mislintat blikt terug op Tadic-vertrek: 'Wellicht goed met oude leiders te breken'

28-07-2023 08:03
2

Het vertrek van Dusan Tadic bij Ajax is moeilijk, maar misschien ook wel 'de juiste timing', stelt Sven Mislintat tegenover De Telegraaf. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers ziet nieuwe leiders opstaan in de hoofdstad.

Twee weken geleden ging het ineens hard rondom Tadic. De Servische aanvoerder zou niet tevreden zijn geweest met de kwaliteit van de selectie van Ajax en liet zijn contract ontbinden in Amsterdam. Een bliksemvertrek naar Fenerbahçe was het gevolg en daar liet hij zich woensdag meteen gelden met assist tegen FC Zimbru Chisnau (5-0) in de voorrondes van de Conference League.

Mislintat blikt in gesprek met de ochtendkrant terug op de 'moeilijke' situatie rondom Tadic, maar ziet ook de voordelen van diens vertrek. 'Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken', klinkt het.

De Duitse bestuurder noemt een aantal gegadigden die eenzelfde rol als de Serviër kunnen gaan vertolken. 'Branco van den Boomen heeft dat deze voorbereiding al laten zien, Benjamin Tahirovic toont aan een persoonlijkheid te zijn en hopelijk volgen anderen', aldus Mislintat, die afsluitend stelt dat je geen leiders kan kopen.

Toch zal de directeur nog aan de bak moeten op de transfermarkt. Hoofdtrainer Maurice Steijn gaf onlangs aan dat er nog minimaal drie of vier spelers bij moeten om Ajax mee te kunnen laten draaien om het kampioenschap in de Eredivisie. Josip Sutalo moet naar verluidt de eerste versterking gaan worden. De Amsterdammers zouden een bod van achttien miljoen euro hebben gedaan op de Kroatische verdediger, maar diens club Dinamo Zagreb heeft dat bod al afgewezen.