Breaking news

'Bassey rondt transfer naar Fulham af, Ajax ontvangt miljoenen voor verdediger'

'Bassey rondt transfer naar Fulham af, Ajax ontvangt miljoenen voor verdediger'

26-07-2023 14:40 Laatste update: 14:42
7

Calvin Bassey gaat Ajax definitief verlaten. Alleen een medische keuring staat een transfer naar Fulham nog in de weg, zo melden bronnen aan Voetbal International.

Afgelopen zaterdag bereikten beide clubs al een deal over de Nigeriaanse centrumverdediger, die in eerste instantie zijn twijfels had bij een overstap naar Fulham. Ondertussen lijkt dat niet meer het geval te zijn. Ajax ontvangt naar verluidt een bedrag van 21 miljoen euro voor Bassey, die slechts één seizoen in de Johan Cruijff Arena speelde. De Amsterdammers lijden zodoende een klein verlies op hem, omdat ze de 23-jarige in de zomer van 2022 voor 23 miljoen overnamen van Rangers FC.

Ajax bevestigde afgelopen maandag al dat Bassey niet mee was gereisd naar het trainingskamp in Duitsland. Hij kreeg zodoende de ruimte om zijn transfer naar Londen af te ronden. Hij gaat op zeer korte termijn een meerjarig contract tekenen bij The Cottagers.

Bassey speelde tot dusver 39 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin wist hij één keer te scoren en vijf assists te geven.