PSV wint voor de tweede keer onder Bosz, Benitez keert penalty

22-07-2023 18:22

PSV heeft in een oefenduel met 1-2 weten te winnen van FC Augsburg. De Eindhovenaren wonnen zo voor de tweede keer onder Peter Bosz

De wedstrijd begon met een vroege voorsprong voor FC Augsburg in de eerste helft. Drommel, de doelman van PSV in de eerste helft, kwam uit zijn doel, waardoor de Augsburg-aanvaller gemakkelijk kon afronden en de Duitsers op voorsprong bracht.

PSV liet zich echter niet uit het veld slaan en wist gelijk te maken dankzij Luuk de Jong, die op aangeven van Joey Veerman het net wist te vinden. Het was een prima vooractie van Noa Lang die de gelijkmaker mogelijk maakte. PSV ontsnapte even later aan een nieuwe tegengoal toen Drommel een verkeerde inspeelpass gaf, terwijl Isaac Babadi even daarvoor de kans op 2-1 miste.

Bij rust stond de stand gelijk, 1-1. Het was een aardige eerste helft waarin PSV bij momenten vrij gemakkelijk voetbalde. Echter, defensief waren er nog wel enkele zwakke momenten te zien bij PSV.

In het tweede deel van de wedstrijd toonde PSV veerkracht. Via Julian Kwaaitaal, de jonge rechtsback die als laatste aan de selectie was toegevoegd, zorgde voor de 2-1 van PSV. Hij schoot de bal op fraaie wijze in het doel van FC Augsburg, waardoor de Eindhovenaren de leiding namen.

FC Augsburg kreeg nog een kans om op gelijke hoogte te komen, maar Walter Benitez, de doelman van PSV in de tweede helft, keerde een penalty en hield zijn doel schoon. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 voor PSV, dat de wedstrijd met hard werken en vastberadenheid naar zich toe trok. Een belangrijke overwinning voor de Nederlandse club in dit spannende duel tegen FC Augsburg.