Exclusive

Drukte voor Te Kloese, wat staat Feyenoord nog te wachten op de transfermarkt?

Drukte voor Te Kloese, wat staat Feyenoord nog te wachten op de transfermarkt?

16-07-2023 08:20 Laatste update: 08:21
2

Feyenoord verwelkomde al enkele spelers en zwaaide eveneens al enkele krachten uit deze zomer. De Rotterdamse club lijkt echter nog niet klaar voor het nieuwe seizoen en moet opletten dat er niet nog meer spelers Rotterdam achter zich laten. Voetbalnieuws neemt de selectie van Arne Slot onder de loep.  

Bij Feyenoord is een transferzomer meestal niet zoals bij de meeste topclubs. De afgelopen jaren zagen we veel wisselingen in de selectie, maar kregen de Rotterdammers het wel voor elkaar om afgelopen seizoen kampioen te worden met een bijna volledig nieuwe selectie. Zo extreem veel transfer vonden er nu nog niet plaats, maar voor Feyenoord telt er één woord deze zomer en dat is anticiperen.

Aanwinsten

Wat wel zeker is, is dat Feyenoord nog zeker twee posities wil versterken. Na het vertrek van Oussama Idrissi is de club op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Eerst viel de naam van Crysencio Summerville en daarna werd Arnaut Danjuma gepolst, maar die bleek onhaalbaar waardoor Feyenoord door schakelde naar Luka Ivanušec. De Kroaat staat hoog op het lijstje van de Stadionclub en lijkt haalbaar. Met zijn ervaring en bewegelijkheid lijkt Feyenoord een trendbreuk in te hebben gezet. In plaats van een jonge speler te halen die kan ontwikkelen in Rotterdam, wil de club dit maal een speler halen met Champions League-ervaring die er direct staat als het nodig is.
Ivanušec in dienst van Dinamo Zagreb

Naast een linksbuiten moet er volgens Slot nog een 'nummer tien' bij. Sebastian Szymanski liet Feyenoord deze zomer achter zich waardoor de Rotterdammers op zoek zijn naar een vervanger. Net als met Ivanušec is technisch directeur Dennis te Kloese ook bezig met de komst van Arsen Zakharyan. De aanvallende middenvelder kan zowel op de vleugels als in de as gebruikt worden en moet naar verluidt acht miljoen euro kosten.  

Anticiperen

Dan toch nog even terug naar dat woord anticiperen. Feyenoord heeft zich de afgelopen twee jaar op de kaart gezet waardoor meerdere Europese ploegen de ontwikkelingen in Rotterdam in de gaten houden. Niet gek ook dat spelers als Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow al in één adem werden genoemd met clubs als Newcastle United, SSC Napoli, RB Leipzig en Manchester United. Bij een mogelijk vertrek van deze zwaargewichten moet Feyenoord snel handelen en een vervanger aantrekken die de erfenis van deze spelers kan dragen. Daarnaast heeft Feyenoord naar verluidt al een bod ontvangen op Danilo en lijkt de toekomst van Marcus Pedersen ook nog onduidelijk. Al met al zal Feyenoord op zijn hoede moeten zijn en anticiperen als er nog spelers vertrekken uit Rotterdam-Zuid.