Steun voor VAR na curieuze Ajax-goal: Iedereen heeft het in principe goed gedaan

Steun voor VAR na curieuze Ajax-goal: "Iedereen heeft het in principe goed gedaan"

24 januari - 13:32 Laatste update: 14:52
Eredivisie 0 Reacties

Het veelbesproken moment dat Daley Blind de bal wel of niet binnenhield voorafgaand aan de winnende treffer van Ajacied Noussair Mazraoui tegen PSV (1-2), houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. De analisten van Studio Voetbal hielden er een wisselende visie op na. 

Ibrahim Afellay vraagt zich in het praatprogramma af of een andere beslissing ook voor controverse had gezorgd. "Op de wedstrijdbeelden kon je zien dat hij over de zijlijn was. Als ze hadden beslist dat het geen doelpunt was geweest, had er dan iemand geklaagd?" Volgens de oud-international van Oranje had Ajax 'vast geklaagd', maar zou er veel minder ophef zijn geweest.

Pierre van Hooijdonk stipt aan dat 'het bewijs niet te zien is'. "Daarmee bedoel ik het bewijs dat je bij doellijntechnologie tegenwoordig wel hebt. Het heeft er wel alle schijn van dat de bal uit is. De grensrechter kon het ook niet helemaal zien, omdat hij achter Daley Blind stond", legt de analist uit.

Commentator Arno Vermeulen van de NOS is genuanceerder. "De VAR mag alleen ingrijpen als het een honderd procent fout is. Iedereen heeft het in principe goed gedaan. Je kunt de arbitrage niks verwijten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie