Exclusive

Wie is Nathaniel Phillips, de mogelijke Liverpool-verdediger voor Feyenoord?

Wie is Nathaniel Phillips, de mogelijke Liverpool-verdediger voor Feyenoord?

04-07-2023 12:46

Het is geen geheim dat Feyenoord op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger en volgens The Athletic is Nathaniel Phillips één van de kandidaten. De verdediger van Liverpool is in het vizier om de concurrentie aan te gaan rechts in de defensie. Wie is Philips eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Sporen verdiend in de Bundesliga en Premier League

De 26-jarige Nathaniel Philips wordt op 21 maart 1997 in het Engelse Bolton geboren. In Bolton wordt hij gescout door de lokale profclub Bolton Wanderers. Die jeugdopleiding verlaat hij in 2016 om deze te vervolgen bij Liverpool. In de zomer van 2018 begint Philips langzaam mee te trainen met het eerste elftal van de club, op aandringen van Jürgen Klopp. Toch kwam de Engelsman het meeste uit in het reserveteam van The Reds.

Liverpool besluit in 2019 om Philips te verhuren. Dat wordt geen binnenlandse verhuurperiode, maar een buitenlands avontuur. Het Duitse VfB Stuttgart pikt hem tijdelijk op. Bij Stuttgart speelt de verdediger in totaal 22 wedstrijden, maar in zijn verhuurperiode gebeurt iets opmerkelijks. De Engelsman raakt geblesseerd en keert terug op Anfield, waarna hij zelfs zijn debuut maakt voor Liverpool in de stadsderby tegen Everton. Twaalf dagen na zijn debuut keert de verdediger weer terug naar Stuttgart om het seizoen op huurbasis af te maken.

In de zomer van 2020 keert Philips weer terug bij Liverpool, maar daar kan hij geen potten breken. Wel komt hij een aantal keer noodgedwongen in actie door de blessures van onder meer Virgil van Dijk en Joe Gomez. In totaal speelde Philips slechts 29 wedstrijden in de hoofdmacht van Liverpool en daarom vond de clubleiding het tijd om hem weer te verhuren. Het afgelopen halfjaar kwam hij uit voor Bournemouth, waar hij vrijwel alle wedstrijden meespeelde. En met succes: de promovendus wist zich te handhaven in de Premier League.

Wat voor speler is Philips?

Philips is een rechtspoot die centraal in de verdediging uit de voeten kan. De Engelsman is vooral met zijn lengte van 1,90 een flinke toevoeging in de defensie. Ook met hoekschoppen is Philips een groot wapen. De Engelsman is niet de snelste, maar Gernot Trauner heeft al laten zien dat dit geen probleem hoeft te zijn. In Rotterdam zou hij in ieder geval de concurrentie aan moeten gaan met Trauner, Neraysho Kasanwirjo en Lutsharel Geertruida.