Transfernieuws

'Feyenoord informeert bij Anderlecht naar mogelijke opvolger van Pedersen'

'Feyenoord informeert bij Anderlecht naar mogelijke opvolger van Pedersen'

03-07-2023 11:46 Laatste update: 11:48

Feyenoord heeft geïnformeerd naar Killian Sardella van RSC Anderlecht. Dat meldt transferexpert Sacha Tavolieri. De 21-jarige rechtsback wordt gezien als mogelijke opvolger van Marcus Pedersen en Lutsharel Geertruida, die beiden interesse genieten uit de Bundesliga.

Volgens Tavolieri hebben de Rotterdammers nog geen officieel bod uitgebracht op Sardella, die de Belgische nationaliteit heeft. Feyenoord schijnt door de reeds gevoerde gesprekken wel al op de hoogte te zijn van de voorwaarden voor de transfer. De regerend landskampioen lijkt serieus rekening te houden met het vertrek van Pedersen naar Wolfsburg en in mindere mate die van Geertruida naar RB Leipzig.

Sardella speelde tot dusver 76 officiële wedstrijden voor Anderlecht en heeft nog een contract tot medio 2025 bij de club. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een waarde van ongeveer twee miljoen euro.

Feyenoord begint dinsdag aan de voorbereiding. De eerste training onder blijvend trainer Arne Slot is niet openbaar. Komende zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, thuis tegen PEC Zwolle.