Exclusive

Wie is Anton Gaaei, de beoogde rechtsback van Ajax?

Wie is Anton Gaaei, de beoogde rechtsback van Ajax?

17-08-2023 07:30 Laatste update: 07:30

Ajax wordt wederom in verband gebracht met Anton Gaaei. Wie is deze twintigjarige rechtsback uit Denemarken? VoetbalNieuws schetst het verhaal van de nog prille carrière van de jeugdinternational.

Anton Gaaei werd op 19 november 2002 geboren in de plaats Viborg in Denemarken. De 1.83 meter lange speler begon zijn voetbalavontuur bij Bruunshåb/Tapdrup IF en vertrok vervolgens naar Overlund GF. Uiteindelijk kwam de speler bij Viborg FF terecht in zijn geboorteplaats. Vanaf 2020 ging de speler meetrainen met het eerste elftal. 

Het debuut van Gaaei volgde op 2 september van dat jaar tegen FC Fredericia in de Deense beker. Drie maanden later tekende Gaaei bij tot 2023. De rechtsback begon als vleugelspeler, maar werd gedurende zijn jeugd steeds meer naar achteren gezet. Het competitiedebuut van Gaaei liet op zich wachten tot 1 april 2022.

Inmiddels ligt Gaaei tot 2026 vast bij de Deense club en wordt zijn marktwaarde geschat op een half miljoen euro. Vanwege zijn lange contractduur kan Viborg echter de hoofdprijs vragen. Gaaei wist het afgelopen seizoen vier assists te leveren in zeventien wedstrijden in de Superligaen.

Fabrizio Romano maakte woensdag bekend dat Gaaei de zevende zomeraanwinst van Ajax wordt. Volgens de Italiaanse transferexpert maken de Amsterdammers 4,5 miljoen euro over aan Viborg. Dit bedrag kan middels bonussen oplopen tot 5,5 miljoen euro.