Transfernieuws

'Feyenoord vist achter het net: bondscoach hint op transfer Vetlesen naar Brugge'

'Feyenoord vist achter het net: bondscoach hint op transfer Vetlesen naar Brugge'

13-06-2023 09:38

Hugo Vetlesen gaat niet tekenen bij Feyenoord, maar bij Club Brugge. Stale Solbakken, de bondscoach van Noorwegen, heeft bevestigd dat de Noor een avontuur in België verkiest boven Nederland.

Een officiële bevestiging is er nog niet, maar in de Noorse media klinkt al dat Vetlesen deze week naar België reist om zijn medische keuring te voltooien. Solbakken loopt bij TV2 op de zaken vooruit door te bevestigen dat zijn speler gaat vetrekken. Daarbij noemt de oefenmeester geen naam van een club, maar duidt zijn beschrijving sterk op Club Brugge.

"Hij komt bij een trainer terecht die hem goed kent", begint Solbakken, doelend op zijn landgenoot Ronny Deila. Vanaf 1 juli staat Deila aan het roer bij de blauw-zwarten uit Brugge. "Ik heb met hem al wat gesproken over Hugo. Hopelijk blijft hij langer aan het roer in Brugge dan zijn voorgangers. Dat is al goed voor Hugo. Ze geven best veel geld aan hem uit, dus ze hebben wellicht een plan met hem."

Naar verluidt betaalt Club Brugge acht miljoen euro voor Vetlesen, die in België geboren is. Feyenoord zou ook een mondeling akkoord hebben bereikt met de speler van FK Bodo/Glimt, maar de Belgen zouden 1,5 miljoen euro meer hebben geboden.