Breaking news

Reden achter vuistslag Berghuis bekendgemaakt, Brobbey racistisch bejegend

Reden achter vuistslag Berghuis bekendgemaakt, Brobbey racistisch bejegend

28-05-2023 20:32 Laatste update: 20:35
5

Steven Berghuis haalde na afloop van het duel met FC Twente uit naar een supporter, maar de reden voor die vuistslag is nu bekend. Ajax-speler Brian Brobbey werd racistisch bejegend en Berghuis wilde verhaal halen volgens TC/Tubantia.

Berghuis kwam op voor zijn 21-jarige ploeggenoot en confronteerde de omstander, die vervolgens een klap kreeg van de Ajacied. De supporter van Twente is niet zichtbaar op de beelden. Brobbey werd uitgemaakt voor 'kankerzwarte', laat een anonieme getuige weten. Een beveiliger van Ajax begeleidde Berghuis, die de schreeuwer nog het één en ander toeriep, terug naar de bus. Ajax reageert nog niet op het incident, tot alles is uitgepluisd rondom de situatie. 

Ajax verloor met 3-1 van FC Twente, waardoor de tweede plaats en het bijbehorende Champions League-ticket misgelopen wordt. Concurrent PSV won bovendien met 1-2 van AZ, waardoor de Amsterdammers geen kans meer hadden op de tweede plaats. De Eindhovenaren deden Ajax wel een gunst, doordat het AZ versloeg. De Alkmaarders scharen zich nog steeds achter de club uit Amsterdam op de ranglijst en gaan naar de Conference League. Ajax komt volgend seizoen uit in de voorrondes van de Europa League.