Reactie

Kramer en Viergever maken gezamenlijk statement: Moeten niet in alles doorslaan

Kramer en Viergever maken gezamenlijk statement: "Moeten niet in alles doorslaan"

13-05-2023 23:52

Michiel Kramer en Nick Viergever van respectievelijk RKC Waalwijk en FC Utrecht zijn gezamenlijk voor de camera’s van ESPN verschenen. De aanvoerders wilden na de twee onderbrekingen een statement maken.

Zaterdagavond werd het duel tussen Utrecht en RKC tot twee keer toe gestaakt. Volgens de aangescherpte regelgeving van de KNVB zou de wedstrijd dan eigenlijk definitief gestaakt moeten worden, maar dat gebeurde niet. Toch gebeurde er de overige twee minuten iets opmerkelijks. RKC-doelman Etienne Vaessen stond twee minuten lang met zijn voet op de bal.

"We willen een statement maken als voetballers", begint Kramer voor de camera’s van ESPN. "Wat er gebeurt kan niet, maar dat is niet in verhouding met de negentien duizend mensen die zich wel gedragen in een stadion. We vonden het wel zo netjes om dit te doen, vandaar het statement. De regels zijn duidelijk, alleen moeten we niet in alles door gaan slaan."

"Ik sluit me aan bij wat Michiel zegt", haakt Viergever in. "Heel veel mensen gedragen zich gewoon goed, maar sommigen ook niet. Ze verpesten het gewoon voor de rest. Het moet een leuk uitje zijn waar je met je kinderen heen kan gaan", besluit hij.

De wedstrijd tussen Utrecht en RKC eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning voor de Domstedelingen.