Reactie

Feyenoord is rustig en loopt niet op de zaken vooruit: 'You first have to finish'

Feyenoord is rustig en loopt niet op de zaken vooruit: 'You first have to finish'

12-05-2023 15:08

Arne Slot leeft op dezelfde manier naar de kampioenswedstrijd toe als hij deed richting de voorgaande 31 competitiewedstrijden. Feyenoord kan komende zondag bij winst op Go Ahead Eagles de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis in de wacht slepen. De succestrainer, die erkent dat er gezonde spanning aanwezig is, wil echter nog niet te hard van stapel lopen.

Een aanwezige journalist vraagt of het nog rustig is bij Feyenoord. "Als je met iedereen de selectie bedoelt, dan moet ik daar ja op antwoorden", aldus Slot op de persconferentie. "Maar ik kan natuurlijk niet voor heel Nederland of Rotterdam spreken."

Hij stelt zich niet anders te hebben voorbereid dan anders, ook de spelers niet. "Deze week kijk vooral Europees voetbal. Als trainer heb je geen invloed en als je die al hebt, is dat op trainingsveld. Maar ik ben geen trainer die ze ook nog vertelt wat ze in hun vrije tijd moeten gaan doen."

Desondanks erkent Slot dat het uiteraard spannend is, zo'n kampioenswedstrijd. "Maar dat is in de eindfase van een seizoen altijd zo. Bij Go Ahead Eagles ook, maar misschien in wat mindere mate dan bij ons. Zij kunnen nog de play-offs om Europees voetbal halen. Dat betekent dan ook niet dat er hele andere dingen op het trainingsveld zichtbaar zijn, want dan zouden we moeten ingrijpen. Ze hebben deze week weer goed en fanatiek getraind. Ik denk dat deze groep uitstekend in staat is om zich voor te bereiden op een wedstrijd."

Stoïcijns, goed in de discipline, onverstoorbaar. Allemaal woorden die de laatste tijd de revue passeerden als men het over het volwassen spel van Feyenoord had. "Dat hebben ze dit seizoen ook zeker verdiend”, aldus Slot over zijn selectie. "Omdat ze er vaak op veel spannende momenten stonden. Maar dat neemt niet weg dat zondag wellicht een stukje spannender is. Wij stappen in ieder geval met veel zelfvertrouwen het veld op."

Slot, naar eigen zeggen een goede volger van de Formule 1, haalt een uitspraak uit de autosport aan. "You first have to finish. Dat zeggen ze bij Formule 1. Maar wij krijgen geen lekke band, daar maak ik me geen zorgen over."