Nieuws

'Mislintat aan de bak bij Ajax: drie man in etalage, vier nieuwe spelers verwacht'

'Mislintat aan de bak bij Ajax: drie man in etalage, vier nieuwe spelers verwacht'

11-05-2023 18:22

De bezem gaat door de selectie bij Ajax, impliceert Voetbal International. Technisch directeur Sven Mislintat heeft de opdracht gekregen om nieuwe spelers op enkele posities te halen, waarbij een rechtsbuiten de hoogste prioriteit geniet.

Volgens het medium is het gemis van Antony groot in Amsterdam. In de eerste seizoenshelft was het vooral stuivertje wisselen tussen Dusan Tadic en Steven Bergwijn op die positie, maar in de tweede seizoenshelft stond Mohammed Kudus daar vooral. Van de Ghanees is bekend dat hij zichzelf eigenlijk meer als nummer tien ziet. Daarnaast zou hij ook wel eens een transfer kunnen maken, net als Jurriën Timber en Edson Álvarez die er in Europa goed op staan.

De verkoop van het drietal zou geld in het laadje moeten brengen, aangezien Champions League-voetbal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet wordt behaald. Voor al die posities moeten ook versterkingen gaan komen. Wanneer Ajax door selecteert krijgt de selectie een ‘karakterologische boost’. Volgens VI moeten er nieuwe leiders opstaan die ‘de sluier van gelatenheid en onverschilligheid wegnemen.