Nieuws

Ajax krijgt trap na: We hadden zoveel kansen, het had ook 7-1 kunnen worden

Ajax krijgt trap na: "We hadden zoveel kansen, het had ook 7-1 kunnen worden"

24-04-2023 13:18

PSV schoof Ajax zondag met een redelijk hoge score aan de kant (3-0), maar dat is volgens Willy en René van der Kerkhof niet genoeg. Volgens het iconische duo uit Eindhoven had de uitslag veel hoger uit moeten vallen.

"We hebben zoveel kansen gehad, het had ook wel 7-1 kunnen worden", begint Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. Broer René haakt daar op in: "PSV was niet eens top, maar Ajax was erbarmelijk. Ik loop al zo'n vijftig jaar mee in het voetbal, maar heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen."

"Bij Ajax leken ze niet te beseffen dat er enorme belangen op het spel stonden. Dat was bij PSV wel", gaat Willy vervolgens verder. "Maar het is te gemakkelijk om alleen maar te zeggen dat Ajax zo slecht was. Het kwam ook door PSV dat Ajax zo zwak speelde. Zelfs Jordan Teze speelde goed."

De drie doelpunten die PSV wist te maken kwamen van Luuk de Jong (2x) en Xavi Simons. Aanstaande zondag gaat Ajax op zoek naar revanche: de twee clubs staan wederom tegenover elkaar in de bekerfinale die traditiegetrouw in De Kuip wordt gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!