Reactie

Kökçü blijft rustig: 'Komt heus een moment aan waarop we kampioen kunnen worden'

Kökçü blijft rustig: 'Komt heus een moment aan waarop we kampioen kunnen worden'

23-04-2023 18:55

Orkun Kökçü beseft dat Feyenoord het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag in eigen huis met 3-1 van FC Utrecht, waardoor de ploeg in theorie over twee weken al de zestiende landstitel uit de geschiedenis in de wacht kan slepen. Na afloop deed hij zijn verhaal voor de camera's van ESPN.

Was het volgens Kökçü zo makkelijk als het vanaf de zijkant leek? "Nee, zeker niet. Ik denk dat we in de eerste helft af en toe nog wel last hadden van hun counters. We speelden goed hoor, maar hadden af en toe ook slechte momenten. We hebben het in de tweede helft goed opgepakt." De Turkse middenvelder zag Feyenoord daarna echter wat verslappen, waardoor het nog een tegentreffer incasseerde.

Volgens hem dat dat niet zo veel te maken met de zware Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag, waarin Feyenoord na verlenging werd uitgeschakeld door AS Roma. "In die wedstrijd zat veel meer. Nu stonden we wat hoger, waardoor je minder meters hoeft te maken. Het was wel lekker dat we na de 3-0 geen risico meer hoefden te nemen. Ik denk sowieso dat we hartstikke fit zijn. 120 minuten spelen mag daarvoor geen excuus zijn. Het was voor ons gewoon weer een wedstrijd, maar misschien waren we wel wat meer opgeladen."

Mocht in de eerstkomende speelronde, die in het eerste weekend van mei op het programma staat, PSV op zaterdagavond tegen Sparta punten verspelen, dan kan Feyenoord een dag later op bezoek bij Excelsior al kampioen worden. "Zo ver hebben wij helemaal niet gedacht", aldus Kökçü. "We hadden de volle focus op Utrecht en moeten naar onszelf kijken. In de aankomende wedstrijden komt er heus een moment aan waarop we kampioen kunnen worden. De fans scandeerden het al de hele tijd. Dus ja, dit moet natuurlijk goedkomen."