Transfernieuws

Bayern-exit Gravenberch én Blind niet ondenkbaar: 'Had een lach op zijn gezicht'

Bayern-exit Gravenberch én Blind niet ondenkbaar: 'Had een lach op zijn gezicht'

22-04-2023 10:45

Een vertrek van Ryan Gravenberch en Daley Blind bij Bayern München is zeer denkbaar. Christian Falk, Bayern-watcher van de Duitse sportkrant BILD, sprak afgelopen week met Gravenberch, die een 'grote lach op zijn gezicht had' toen hem werd gevraagd naar een eventuele overstap naar Liverpool. Ook Blind kan op korte termijn vertrekken, zo stelt Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, in de #DoneDeal-voetbalpodcast.

Van Laar zou een eventuele overstap van Gravenberch niet meer dan logisch vinden. "Er komen deze zomer natuurlijk ook nog middenvelders aan waardoor hij alleen maar meer concurrentie krijgt en een vertrek ook heel erg voor de hand ligt. Hij had niet meteen verwacht basisspeler te zullen zijn, maar op meer speelminuten had hij zeker gehoopt."

Een andere Nederlander die nauwelijks in actie komt bij de Zuid-Duitsers is Blind. Afgelopen zomer kwam de verdediger transfervrij over van Ajax, maar een overstap naar de Spaanse La Liga was in eerste instantie logischer geweest. De contacten die er toen waren, zijn er nu nog steeds, zo weet Van Laar. "Hij was heel dicht bij een overstap naar Real Sociedad. Ze hebben daar ook een huis in Spanje. Ik heb begrepen dat het ook nu zijn wens zou zijn om de overstap naar daar te maken. Dat is natuurlijk niet zo heel gek, want hij past er goed."

Volgens de hoofdredacteur is het een vrij uitgemaakte zaak dat Blind zijn contract bij Bayern niet gaat verlengen en dat de contacten met Sociedad nog steeds lopen. "Maar tegen Bayern kan niemand nee zeggen. Daar speelt hij nu niet en dat was ook wel te verwachten. Spanje ligt heel erg voor de hand en ook de MLS is al even voorbij gekomen. Er zal nog wel een tussenstap worden gemaakt in Spanje en dan is Real Sociedad een grote kandidaat. Maar je hebt daar natuurlijk meer voetballende ploegen waar hij hartstikke mooi past."

Blind heeft een contract tot het einde van het huidige seizoen bij de Duitse Rekordmeister. Gravenberch staat heeft er nog een verbintenis tot medio 2027.