Nieuws

Mislintat richting Amsterdam: 'Als hem iets niet bevalt, geeft hij dat meteen aan'

Mislintat richting Amsterdam: 'Als hem iets niet bevalt, geeft hij dat meteen aan'

11-04-2023 10:24
1

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Sven Mislintat officieel wordt aangekondigd als nieuwe technisch directeur van Ajax. De Duitser, diamantenauge genoemd vanwege zijn scherpe blik voor talent, zegt altijd waar het op staat en kwam daardoor wel eens in de problemen bij clubs.

Jörg Weiler, journalist van BILD, volgt de technische man al lang en spreekt met de NOS over de persoon die de Amsterdammers in huis halen. "Hij blijft altijd kalm, is heel open en eerlijk en totaal niet arrogant. Hij is heel open naar de media, zegt waar het op staat", stelt Weiler.

De openheid en eerlijkheid van Mislintat zorgde echter ook voor de nodige problemen. Zo was Thomas Tuchel niet gediend van de Duitser. De manager besloot op het laatste moment speler Oliver Torres af te bellen voor een transfer. "Tuchel deed dat een half uur voor die speler uit het vliegtuig zou stappen. Mislintat vond dat je dat niet kon maken en heeft dat ook laten weten." Vervolgens legde Tuchel Mislintat allerlei verboden op, maar bleef de Duitser wel bij Borussia Dortmund.

Mislintat lijkt vooral te zeggen waar het op staat en dat kan voor de nodige wrijving zorgen. "Als hij niet het vertrouwen heeft of het niet eens is met iemand, geeft hij dat aan. Ook als de ander dat niet bevalt. Als het niet gaat, dan gaat hij weg", besluit Weiler.