Nieuws

Elia adviseert Feyenoord: 'Ze moeten vol gas gaan en sneller spelen'

Elia adviseert Feyenoord: 'Ze moeten vol gas gaan en sneller spelen'

08-04-2023 09:43

Eljero Elia is lyrisch over het spel van Feyenoord. De voormalig aanvaller van de Rotterdammers hoopt dat zijn voormalige club zijn sterke vorm door zet en zich kroont tot kampioen van Nederland.

Elia was afgelopen woensdag aanwezig in De Kuip voor de Klassieker tegen Ajax. Ondanks het verlies was de voormalig prof enthousiast over het vertoonde spel. "Ze speelden fris en hadden mooie aanvallen.", begint Elia bij Feyenoord TV. "Als ze aan de zijkant doorkwamen, hadden er wel sneller beslissingen genomen kunnen worden. Nu haperde het, je ziet bij de gelijkmaker dat ze sneller speelden. Eigenlijk heeft Ajax maar één kans gehad. Zonde dat ze zichzelf niet belonen."

Volgens Elia moet je als team een echte killersmentaliteit hebben om prijzen te pakken. "Die tonen ze eigenlijk al heel het seizoen, ze blijven tot de laatste minuut gaan. Ze moeten vol gas gaan en de kansen nu wel benutten." Elia werd in 2017 zelf kampioen met Feyenoord en verwacht dat de ontlading dit seizoen nog groter gaat zijn. "Ik denk dat het nu nog erger gaat worden als ze kampioen worden. Het wordt nu de tweede keer redelijk snel achter elkaar, en na corona geeft dat een extra dimensie. Alles komt weer naar boven als ik de beelden zie. Het geluk om te voetballen en alles lukte ook nog eens. Ik ben vrij nuchter, maar ik voelde me toen toch de King."