Breaking news

'PSV opent gesprekken met Ligue 1-revelatie en assistkoning Van den Boomen'

'PSV opent gesprekken met Ligue 1-revelatie en assistkoning Van den Boomen'

07-04-2023 23:35 Laatste update: 08-04-2023 00:49
4

PSV denkt eraan Branco van den Boomen in de zomer naar de club te halen. De Nederlandse middenvelder beleeft een droomachtig seizoen bij Toulouse in de Ligue 1 en heeft een aflopend contract bij de club.

Van den Boomen kan vanaf komende zomer gaan en staan waar hij wil en daar wil PSV mogelijk gebruik van maken, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Een delegatie van Forza Sports Group, het management van de speler, schoof vrijdag aan bij De Herdgang om de gesprekken te openen. 

De middenvelder overlegt indrukwekkende statistieken in de Ligue 1: dit seizoen staat de teller dusver op twaalf assists en vijf doelpunten na 34 wedstrijden. Van den Boomen gaf bovendien een assist in de halve finale van de Coupe de France en mag zich nu in de finale tegenover Nantes melden.

De Nederlander sprak afgelopen maandag al over een mogelijke stap naar de lichtstad. "Ik zou het wel mooi vinden, die club heb ik altijd een warm hart toegedragen", werd destijds gezegd tegenover Ziggo Sport. 

Wat Van den Boomen betreft zou PSV zeker een stap omhoog zijn. "Maar Joey Veerman en ik zijn wel een beetje dezelfde type spelers, ik weet niet of het past. We gaan het zien. De top drie in Nederland, dat is denk ik een stap omhoog ten opzichte van Ligue 1. Ook voor wat Oranje betreft."