Breaking news

'Ajax vindt opvolger Blind, aanstelling Mislintat 'kwestie van tijd''

'Ajax vindt opvolger Blind, aanstelling Mislintat 'kwestie van tijd''

06-04-2023 07:00 Laatste update: 07:04

Ajax is van plan Jan van Halst aan te stellen als nieuwe commissaris technische zaken. De Amsterdammers hoopten lange tijd dat Danny Blind die rol op zich zou nemen, maar daar zag de voormalig bondscoach uiteindelijk van af. 

De Telegraaf meldt dat Ajax in Van Halst de opvolger van Blind heeft gevonden. Van Halst is tegenwoordig te zien als analist bij Ziggo, maar was tussen 1999 en 2002 speler bij Ajax. Met de komst van Van Halst hoopt Ajax de openstaande posities zo snel mogelijk in te vullen. 'De aanstelling van Duitser Sven Mislintat lijkt daarmee een kwestie van tijd', schrijft de krant.

De club hoopte dat Danny Blind na het WK zijn functie weer zou oppakken bij Ajax, maar dat bleek niet het geval. Bovendien vertrok zoon Daley naar Bayern München. Pier Eringa, de nieuwe voorzitter van de rvc, liet al weten eerst een nieuwe commissaris aan te willen stellen voordat de directeur voetbalzaken wordt aangetrokken. De eerste stap is daar nu mee gezet.

Van Halst heeft een zee aan ervaring in beleidsmatige functies in de voetballerij. De oud-speler was onder meer commercieel directeur, manager algemene zaken en technisch directeur bij FC Twente. In 2018, na de degradatie van Twente, verliet Van Halst de club en daarmee ook zijn technische functies. Sindsdien is de oud-speler actief bij Ziggo.