Nieuws

Van Nistelrooij verwacht 'heet avondje': 'Spakenburg tot op het bot gemotiveerd'

Van Nistelrooij verwacht 'heet avondje': 'Spakenburg tot op het bot gemotiveerd'

03-04-2023 13:46

Ruud van Nistelrooij verwacht dinsdag een 'heet' avondje in Spakenburg. Van onderschatting is dan ook zeker geen sprake in Eindhoven volgens de oefenmeester van PSV.

"Ik vlieg de wedstrijd aan zoals we dat altijd doen. Of het nou de Champions League, Europa League, of een topper in de eredivisie is", steekt Van Nistelrooij van wal tijdens de persconferentie, opgetekend door de NOS. "De halve finale van beker is altijd een topwedstrijd. Altijd. Tegen wie je ook speelt, waar het ook is", benadrukt de PSV-trainer.

Dinsdagavond zullen er 6.000 toeschouwers aanwezig zijn op Sportpark De Westmaat. "Ik verwacht een heet avondje", blikt Van Nistelrooij vooruit. "Spakenburg zal uiteraard tot op het bot gemotiveerd zijn. Dat hoort bij de halve finale van de beker. We zullen twee teams zien die alles geven wat ze in zich hebben."

"Ik vind het belangrijk dat we ons voorbereiden zoals we altijd doen. We hebben een tactische analyse van de tegenstander gemaakt zoals altijd en we weten hoe het complex daar eruit ziet en op wat voor veld we spelen", aldus de PSV trainer, die scherpte, focus en agressiviteit van zijn ploeg verwacht. "Dat moet er morgen (dinsdag, red.) van af spatten."