Nieuws

Ten Hag hoopt op langer verblijf Weghorst: 'Een leider in het proces'

Ten Hag hoopt op langer verblijf Weghorst: 'Een leider in het proces'

02-04-2023 07:46 Laatste update: 10:15

Erik ten Hag hoopt dat Wout Weghorst ook komend seizoen voor Manchester United speelt. De Nederlander komt maar weinig tot scoren in Engeland, maar de manager ziet een belangrijke rol voor hem weggelegd.

Weghorst wordt voor een half seizoen gehuurd van Burnley FC. Tot nog toe kwam de Nederlander pas twee keer tot scoren voor The Red Devils, maar Ten Hag hoopt dat de boomlange spits ook komend seizoen op Old Trafford te bewonderen is. "Natuurlijk. Ik denk dat hij heel veel elementen van het voetbal goed beheerst", vertelt Ten Hag op een persmoment. "Wout doet het heel goed voor ons. Hij is de leider van het proces in de pressing, hij begint met het onder druk zetten van de tegenstander en ook bij verdedigende pressing is hij erg goed."

Ten Hag ziet vooral in dat het elftal als geheel goed presteert als Weghorst speelt. "Wout neemt ook goede posities in en in zijn combinatie- spel doet hij het heel goed. Hij maakt goede bewegingen, maakt ruimte voor anderen, dus hij is ook goed bij vrije trappen en corners. Hij draagt echt bij aan dit team. Ik denk dat we na Kerstmis 25 wedstrijden hebben gespeeld en er twee hebben verloren. Weghorst heeft bijna alle wedstrijden gespeeld, dus hij is echt onderdeel van het succes."