Nieuws

Shaqueel van Persie over vader Robin: 'Ik denk dat we op elkaar lijken'

Shaqueel van Persie over vader Robin: 'Ik denk dat we op elkaar lijken'

29-03-2023 13:15

Shaqueel van Persie ziet veel gelijkenissen met zijn vader Robin. De zoon van de voormalig topspits hoopt op net zo'n glansrijke carrière als zijn vader, maar wil eerst slagen bij Feyenoord.

Van Persie wist zich dinsdagavond met Oranje O17 te plaatsen voor het EK. De zestienjarige aanvaller van Feyenoord maakte tijdens de kwalificatieduels een goede indruk en ziet gelijkenissen met zijn vader. "Ik heb dezelfde motoriek en ik heb dingen van hem overgenomen", zegt Van Persie junior in gesprek met de NOS. Met gezonde jaloezie kijkt hij naar de loopacties van vader. "Ik denk dat we op elkaar lijken."

Vader Robin had een geweldige carrière en werd uiteindelijk topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Hij speelde onder meer bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe. Iets waar zoon Shaqueel van droomt. "Maar eerst wil ik debuteren bij Feyenoord natuurlijk."

Pieter Schrasser Bert, bondscoach van Oranje O17, is erg gecharmeerd van Shaqueel. "Hij heeft hij iets speciaals. Door zijn technische vaardigheden kan hij kansen creëren voor anderen. Ook kan hij ongelofelijk goed positie kiezen voor de goal. Net zoals zijn vader."