Nieuws

Voetbal International: Vier besmettingen zorgden voor afbreken trainingskamp Ajax

Voetbal International: Vier besmettingen zorgden voor afbreken trainingskamp Ajax

06-01-2022 11:22 Laatste update: 15:59

Ajax keerde woensdagnacht voortijdig terug naar Nederland van het trainingskamp in Portugal. Vier leden van de selectie en technische staf hebben positief getest op het coronavirus.  

Maandag reisde de hoofdstedelingen nog af naar de Portugese Algarve om een trainingskamp te beleggen. Alle zestig spelers en stafleden testten toen nog negatief. Voetbal International meldt dat woensdagochtend vier positieve gevallen aan het licht kwamen.  

Zij werden direct in isolatie geplaatst van de groep. Met de rest van de selectie werd er woensdag nog 'gewoon' getraind. Achter de schermen werd al overlegd over het al dan niet voortijdig beëindigen van het trainingskamp. 'De club maakte in de middag de beslissing om het trainingskamp af te breken en kreeg aan het begin van de avond de bevestiging dat het met een vliegtuig terug kon keren naar Nederland', schrijft het weekblad.  

De vier positieve gevallen reizen afzonderlijk van de groep terug naar Amsterdam. Vrijdag worden opnieuw de gehele staf en selectie getest. Ajax hoopt nog een oefenwedstrijd te kunnen organiseren voordat de competitie hervat wordt met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.