Nieuws

Waar worden de twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje uitgezonden?

Waar worden de twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje uitgezonden?

24-03-2023 08:44 Laatste update: 08:44

De komende week staat volledig in het teken van het Nederlands elftal. Onder leiding van de aan zijn tweede termijn beginnende bondscoach Ronald Koeman speelt Oranje twee EK-kwalificatiewedstrijden. Waar, tegen wie, hoe laat, wanneer worden deze wedstrijden gespeeld en waar kan je deze volgen? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Aanstaande vrijdag speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. Dat is gelijk een duel die op papier als moeilijkst wordt beschouwd, in en tegen Frankrijk. Het is een bekend affiche voor Koeman, die het in zijn eerste wedstrijd ooit als bondscoach ook tegen de Fransen opnam. Om 20.45 wordt er afgetrapt in het Stade de France in Parijs.

Drie dagen later staat de volgende wedstrijd voor het Nederlands elftal op het programma. De Oranje-Leeuwen spelen dan een thuiswedstrijd tegen dwergstaat Gibraltar. Op maandag 27 maart om 20.45 wordt er afgetrapt in De Kuip in Rotterdam.

Waar worden de wedstrijden van Oranje uitgezonden?

De wedstrijden van Oranje kan je volgen bij de NOS. Zowel de wedstrijd tegen Frankrijk als die tegen Gibraltar wordt uitgezonden op NPO 3. Vanaf 20.23 begint de voorbeschouwing.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!