Reactie

Boukhari reageert op woordenwisseling met Cocu: 'Gezegd dat hij kan opdonderen'

Boukhari reageert op woordenwisseling met Cocu: 'Gezegd dat hij kan opdonderen'

13-03-2023 15:54

Nourdin Boukhari kreeg het in de slotfase van het duel tussen Sparta en Vitesse aan de stok met Phillip Cocu. De assistent-trainer bij de Spangen formatie vindt de reactie van de coach van de Arnhemmers overtrokken. 

In de extra tijd van het duel kregen beide kemphanen bij een 3-1 tussenstand in het voordeel van Sparta het met elkaar aan de stok. De Rotterdammers speelden de bal uit, nadat een eigen speler op de grond zat. Dat Vitesse de bal vervolgens niet teruggaf, noemt Boukhari 'niet sportief'.

Tegen Cocu liet de oud-voetballer van onder meer Ajax zijn ongenoegen blijken. "Toen zei Cocu: 'Bemoei je met je eigen club.'", blikt Boukhari terug bij ESPN. "Daarop reageerde ik met een wegwerpgebaar en zei: 'Donder op!'" Vervolgens ging Cocu door het lint. "Nou moet je ff uitkijken, hè! Hou je grote bek joh! Sodemieter op", reageerde de Vitesse-coach.

Boukhari verwijt zichzelf niets. Naar eigen zeggen was de scheidsrechter of vierde man wel naar hem toegekomen als hij iets gezegd had wat niet door de beugel kon. "Het is de emotie waar Cocu met zijn ploeg in zit. Dat vindt hij denk ik lastig. Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen. Een kat in het nauw, maakt dan rare sprongen."