Nieuws

Feyenoord denkt aan de oorlog tegen Shakhtar: 'Wedstrijd is symbool voor Oekraïne'

Feyenoord denkt aan de oorlog tegen Shakhtar: 'Wedstrijd is symbool voor Oekraïne'

08-03-2023 18:36

Arne Slot denkt dat de Oekraïens-Russische oorlog wel eens als motivatie zou kunnen werken voor Shakhtar Donetsk. De Oekraïners zijn de tegenstander van Feyenoord in de Europa League.

Het is alweer ruim één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnen om het land te bezetten. Dat resulteerde in een oorlog die tot op de dag van vandaag nog bezig is en waar nog lang geen einde aan lijkt te komen. Het zorgde voor de nodige opschudding in het land, en op kleinere schaal logischerwijs ook in het voetbal. Shakhtar kan de wedstrijd tegen Feyenoord namelijk niet in het thuisland spelen, maar wijkt uit naar Polen.

"Het komt wel wat dichterbij", begint Slot op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel. "Als je hier bent en je ziet de mensen waarvan de vaders, broers, zussen en moeders betrokken zijn bij de oorlog, of misschien wel overleden zijn. Je zou bijna niet kunnen denken dat in een Europees land, zo dicht bij Nederland, een oorlog bezig is."

De oorlog zou de spelers van Shakhtar wel eens van de nodige motivatie kunnen voorzien, denkt Slot. "De wedstrijd is een symbool voor Oekraïne, zo voelt het waarschijnlijk ook bij Shakhtar. Dat geeft ze waarschijnlijk ook een bijzonder gevoel. Afgezien van de oorlog zijn Oekraïense teams altijd al competitief, maar nu misschien wel meer. Ze willen nog meer hun best doen voor hun land", besluit hij.