PEC vermorzelt FC Den Bosch en evenaart Ajax met historische uitslag

03-03-2023 21:56 Laatste update: 22:04
1

PEC Zwolle heeft vrijdag werkelijk niets overgelaten van FC Den Bosch. De Blauwvingers stonden na 31 minuten met 7-0 voor en wonnen het duel uiteindelijk met 13-0, waarmee de grootste overwinning ooit in de Keuken Kampioen Divisie een feit is.

PEC Zwolle - FC Den Bosch 13-0

Apostolos Vellios zorgde na twaalf minuten al voor een 3-0 voorsprong met een razendsnelle hattrick. Alleen Mohamed Ihattaren wist dat sneller te doen in de competitie, in dienst van Jong Ajax. Na de 4-0 van Haris Medunjanin zag Den Bosch ook de bui al hangen, maar zouden weinig mensen rekening hebben gehouden met de monsteruitslag die uiteindelijk viel.

Younes Taha, opnieuw Vellios en Thomas van den Belt bouwden de score verder op, waardoor het 7-0 stond bij rust. In de tweede helft deed PEC geen gas terug en maakte Lennart Thy direct de achtste treffer. Vervolgens deden Thomas Beelen en Thy (twee keer) nog een duit in het zakje, waarmee de 10-0 en 11-0 een feit waren. Nogmaals Van den Belt en Davy van den Berg bepaalden de eindstand op 13-0.