Van Bommel met Antwerp naar Belgische bekerfinale na zinderende penaltyreeks

02-03-2023 23:52 Laatste update: 23:57

Royal Antwerp FC heeft donderdagavond de finale van de Belgische beker bereikt. De ploeg van Mark van Bommel rekende na strafschoppen af met Union Sint-Gillis. Vincent Janssen was in de reguliere speeltijd trefzeker voor de Belgische grootmacht.

Antwerp had de heenwedstrijd in Brussel met 1-0 verloren en moest dus vol aan de bak in eigen huis. Er stonden donderdagavond in Antwerpen maar liefst vijf Nederlanders op het veld. Van Bommel gaf Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs, Gyrano Kerk en Janssen een basisplaats, terwijl Bart Nieuwkoop bij Union aan de aftrap verscheen.

Janssen maakte elf minuten na rust de gewenste openingstreffer voor Antwerp. De aanvalsleider krulde een vrije trap van een meter of twintig schitterend in de verre bovenhoek met zijn linkerbeen. Hierdoor was de schade hersteld en waren beide ploegen weer in evenwicht.

Zowel Antwerp als Union slaagde er niet meer in om een treffer te produceren in de reguliere speeltijd. Dit lukte ook niet in de verlenging, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Janssen miste zijn penalty in deze strafschoppenreeks, maar Antwerp bereikte toch de finale nadat ploeggenoot Gastón Ávila de winnende strafschop tegen de touwen schoot.

Van Bommel neemt het op 30 april met zijn mannen in de finale op tegen KV Mechelen.