Nieuws

Wiegman wint FIFA-award voor beste vrouwelijke coach, Scaloni wint bij de mannen

Wiegman wint FIFA-award voor beste vrouwelijke coach, Scaloni wint bij de mannen

27-02-2023 22:10 Laatste update: 22:26

Engeland-bondscoach Sarina Wiegman heeft voor de derde keer in haar carrière de prijs voor beste vrouwelijke coach van het jaar van de FIFA ontvangen. Argentijns bondscoach en wereldkampioen Lionel Scaloni kreeg de prijs voor dezelfde titel bij de mannen.

Afgelopen juli waren het de Engelse vrouwen die het EK wisten te winnen, onder leiding van Wiegman. The Three Lions wisten Duitsland op Wembley te verslaan, waardoor de Nederlandse trainer voor de tweede keer in haar carrière het EK wist te winnen. De eerste keer was met de Oranje Leeuwinnen in 2017.

Het is de derde keer dat Wiegman de prestigieuze prijs in ontvangst neemt. De twee andere keren waren in 2017 en 2020. Ze is tot nu toe de enige trainer ooit die de trofee drie keer in ontvangst mocht nemen.

Mannen

Scaloni is de trainer die de prijs bij de mannen in ontvangst mocht nemen. De Argentijn was er verantwoordelijk voor dat zijn land het WK in Qatar wist te winnen. Dat betekent dat de prijs aan de neus van Carlo Ancelotti en Pep Guardiola voorbij gaat. Het tweetal was ook genomineerd.