Nieuws

Klopp trots op zijn ploeg: 'Perfecte doelpunten, voor nu helemaal goed zo'

Klopp trots op zijn ploeg: 'Perfecte doelpunten, voor nu helemaal goed zo'

18-02-2023 22:01

Jürgen Klopp sprak na afloop van de gewonnen wedstrijd (0-2) op Newcastle United over een belangrijke stap in de goede richting. De Duitser ziet wel dat zijn ploeg nog het nodige werk te verrichten heeft.

Liverpool zat na twintig minuten al op rozen. De bezoekers hadden toen, via Darwin Nunez en Cody Gakpo, al tweemaal het net gevonden. Newcastle-doelman Nick Pope werd na een handsbal van het veld gestuurd waardoor de thuisploeg met een man minder kwam te staan. Klopp stelt dat zijn ploeg een sterke prestatie heeft neergezet. "Het waren perfecte doelpunten", vertelde Klopp bij de BBC. "De passes van Trent Alexander-Arnold naar Darwin Núñez en die van Mohamed Salah naar Cody Gakpo waren van wereldklasse. Een beetje meer daarvan in de rest van de wedstrijd was mooi geweest, maar voor nu was het helemaal goed zo."

Klopp was gedurende de wedstrijd niet altijd tevreden over het veldspel van zijn ploeg. "Na de rode kaart voor Newcastle verloren we heel even de grip en die kregen we ook niet direct terug. In de tweede helft waren er mogelijkheden om nog vaker scoren. Als je de derde maakt, is het echt over. We lieten de deur op een kier staan en moesten daardoor vechten tot het einde. Dat moet ook als je niet in topvorm steekt."