Transfernieuws

Update: Marcelo keert na zestien jaar terug bij oude liefde en tekent in Brazilië

Update: Marcelo keert na zestien jaar terug bij oude liefde en tekent in Brazilië

24-02-2023 17:53 Laatste update: 17:59

Marcelo lijkt na vijf maanden alweer uitgevoetbald bij Olympiakos. De bekende linksback wil elders zijn carrière voortzetten en laat met onderlinge instemming zijn contract ontbinden bij de Griekse topclub.

Volgens kwaliteitskrant The Athletic zijn Olympiakos en Marcelo al in gesprek, maar heeft het alle schijn dat de Braziliaan klaar is bij de Griekse club. Marcelo speelde het leeuwendeel van zijn carrière bij Real Madrid en bouwde een enorme prijzenkast op met Los Blancos. Olympiakos wist in de zomer te stunten met de 34-jarige speler.

Waar Marcelo zijn carrière wil voortzetten, is niet bekend. De linksback zou aanvankelijk het seizoen afmaken bij de club, maar kwam tot dusver pas 332 minuten in actie voor Olympiakos, die als bijnaam Thrylos draagt.

Marcelo werd in 2007 door Real Madrid opgehaald bij Fluminense en daar betaalde de Spaanse topclub ongeveer zesenhalf miljoen euro voor. Dat bedrag heeft zich de afgelopen vijftien jaar dikwijls uitbetaald. 

Update: Marcelo zet zijn carrière voort bij het Braziliaanse Fluminense. Dat maakt de club uit de Brasileirão Serie A bekend. Marcelo speelde al tussen 2005 en 2007 bij de topclub en doorliep daar de jeugdopleiding. In 2007 vertrok de speler voor ongeveer zesenhalf miljoen euro naar Real Madrid.