Nieuws

Union klaar voor Ajax van 'CL-niveau': Sinds trainerswissel stuk stabieler

Union klaar voor Ajax van 'CL-niveau': "Sinds trainerswissel stuk stabieler"

16-02-2023 14:44

Union Berlin-trainer Urs Fischer is lovend over Ajax voorafgaand aan het uitduel in de Johan Cruijff Arena. De coach van de Bundesliga-sensatie denkt dat de Amsterdammers er een stuk beter voorstaan onder John Heitinga dan dat het geval was onder Alfred Schreuder.

Sinds het ontslag van de Barnevelder lieten de hoofdstedelingen onder Heitinga nog geen punt liggen. "Ajax is de afgelopen wedstrijden stabieler geworden", constateert Fischer op de persconferentie. "Met de trainerswissel hebben ze aan stabiliteit gewonnen en de laatste vier wedstrijden gewonnen. Ze doen weer mee in het kampioenschap."

Volgens de succestrainer in Berlijn is Ajax van 'Champions League-niveau' met spelers van 'de buitencategorie'. Fischer voorziet dan ook een heet avondje in Amsterdam. "Ze willen balbezit hebben. Dat wordt een heel moeilijke opgave voor ons. Het gaat om het creëren van een goede uitgangspositie."

Volgende week, op 23 februari, wacht de return in het Stadion An der Alten Försterei en Fischer hoopt maar op één ding. "We willen een sensatie creëren", aldus de hoofdtrainer van de huidige nummer twee van de Bundesliga.