Nieuws

Meijer baalt na Brugge-debacle: 'Die fout neem ik op mij, mag niet gebeuren'

Meijer baalt na Brugge-debacle: 'Die fout neem ik op mij, mag niet gebeuren'

16-02-2023 07:42

Bjorn Meijer baalt als een stekker na het Champions League-duel met Benfica. De verdediger van Club Brugge leed duur balverlies, waardoor het bereiken van de volgende ronde in het miljardenbal een zeer zware klus wordt.

Oude bekende David Neres profiteerde van de fout en zette Benfica daarmee op 0-2. Blauw-Zwart gaat over drie weken op bezoek in Portugal en moet een flitsend resultaat neerzetten om de kwartfinales te bereiken. "Ik zou mijn gevoel willen beschrijven met woorden die ik nu niet mag uitspreken", reageert Meijer bij Sporza. "Mijn fout bij de 0-2, dat mag op dit niveau gewoon niet gebeuren, dat neem ik volledig op mij."

De verdediger legt uit wat er mis ging. "Ik wou de bal naar Brandon (Mechele, red.) spelen en wou mijn lichaam tussen hem en de bal houden, maar ik gleed wat uit", verzucht de Nederlander, die weet dat de return niet gemakkelijk wordt. "Het wordt moeilijk, maar we hebben ook in Porto met 0-4 gewonnen. Er is zeker nog iets mogelijk. Of het de wet van de sterkste was vandaag? Dat maakt voor ons niet uit", besluit Meijer.