Nieuws

Seuntjens baalt flink na nederlaag tegen Ajax: 'Konden de boel niet dichthouden'

Seuntjens baalt flink na nederlaag tegen Ajax: 'Konden de boel niet dichthouden'

12-02-2023 19:14 Laatste update: 19:18

Mats Seuntjens baalt van het verlies tegen Ajax. De aanvaller van RKC schoot de bezoekers verrassend genoeg op een 0-1 voorsprong, maar stond na afloop alsnog met lege handen.

Ajax kantelde de wedstrijd volledig in de tweede helft en won uiteindelijk met 3-1. "In de eerste helft speelden we met veel vertrouwen. Dan lukt het op bepaalde momenten ook", reageert Seuntjens na afloop bij ESPN. "Dat geeft positieve energie. Tegen Ajax is het lastig vol te houden, maar dat was lastig in de tweede helft."

Ajax-trainer John Heitinga voerde in de rust twee wisselingen door en bracht Brian Brobbey en Calvin Bassey binnen de lijnen. "Ajax kan Brobbey in de spits erbij zetten en Álvarez naar het middenveld halen. We haddden er veel moeite mee en konden de boel achterin niet dichthouden", analyseert Seuntjens. "In de eerste helft hadden we een aantal goede momenten. In de tweede helft was het wat minder. De trainer gaf ook aan in de rust dat als we aan passen toekomen, we veel hadden kunnen halen", besluit de 30-jarige spelmaker.