Nieuws

Van Hanegem ziet zorgwekkende trend bij Feyenoord: 'Ze denken: we zijn écht goed'

Van Hanegem ziet zorgwekkende trend bij Feyenoord: 'Ze denken: we zijn écht goed'

10-02-2023 18:33 Laatste update: 18:35

Feyenoord had midweeks de grootste moeite met de tien van NEC Nijmegen en dat zit Willem van Hanegem niet lekker. De Kromme denkt dat de spelers van de Rotterdamse club iets teveel in zichzelf gaan geloven na het pakken van de koppositie. 

Van Hanegem trekt van leer in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. Feyenoord stond tegen tien man van NEC en kreeg alsnog twee doelpunten tegen in de blessuretijd van het KNVB-Bekerduel. "Ze denken allemaal: we zijn echt goed", stelt Van Hanegem over Feyenoord. "Na de 0-1 gebeurt er een hoop waarbij ze niet bij de les zijn of net te laat zijn en dan valt het ineens helemaal de andere kant op. Ze moeten ervoor zorgen dat er geen ruimte is naar de laatste drie verdedigers, ze moeten aansluiten. Dan kom je niet in de problemen als je vol in de aanval bent en die bal wordt weggeschoten."

Feyenoord zag in minuut 118 alsnog de 4-4 vallen en moest daarom de strafschoppenserie nemen. "Hoe is het mogelijk? Zeker als je de vierde goal maakt dan denkt de tegenstander: het kan nooit waar zijn dat we alsnog weer gelijkmaken. En toch geef je zo een goal weg. Als je in goeden doen bent en je speelt thuis dan mag niemand hier in De Kuip vier goals maken, niet eens twee", besluit Van Hanegem.