Nieuws

Kudus blij met vertrouwen van Heitinga: 'Hij weet wat ik kan doen op het veld'

Kudus blij met vertrouwen van Heitinga: 'Hij weet wat ik kan doen op het veld'

09-02-2023 22:11 Laatste update: 23:37

Mohammed Kudus is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van zijn trainer John Heitinga. De Ghanees besliste de topper tegen FC Twente, waardoor Ajax doorstoot naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

Kudus nam de enige goal van de avond voor zijn rekening en kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Enschede. "Het was een zware wedstrijd, maar het belangrijkste was om door te bekeren en dat hebben we gedaan. Nu gaat de focus op de volgende wedstrijd", vertelt de Ghanees na afloop voor de camera van ESPN.

Sinds het vertrek van Alfred Schreuder krijgt Kudus het vertrouwen bij Ajax. Heiting koos net als in de twee voorgaande duels voor Kudus als hangende rechtsbuiten. "Het belangrijkste is dat de coach gelooft in mij. Hij geeft me de vrijheid, want hij weet wat ik kan doen op het veld. In deze nieuwe rol heb ik heel veel vrijheid. Ik blijf gewoon leren terwijl en op elke positie mijn best doe voor het team. Dit is een onderdeel van mijn ontwikkeling en leerproces", aldus de Ajacied.

@voetbalnieuwsvn Terechte overwinning voor Ajax bij Twente?👇 #fctwente #twente #ajax #ronjans #jans #knvbbeker #eredivisie #grolschveste #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers #valentijndriessen #driessen #persconferentie #vj #vjp #fy #fyp #viral ♬ A moist healing song - Nez Tunes