Nieuws

Kökcü over recordaantal kansen: 'Ik weet eigenlijk niet eens wat ik moet zeggen'

Kökcü over recordaantal kansen: 'Ik weet eigenlijk niet eens wat ik moet zeggen'

09-02-2023 06:39 Laatste update: 08:24

Orkun Kökcü baalt ervan dat Feyenoord het zichzelf woensdagavond zo moeilijk heeft gemaakt in het bekerduel met NEC. De Feyenoord-aanvoerder gaat ook kort in op de treurige situatie in zijn vaderland Turkije.

Het bekerduel tussen Feyenoord en NEC stond na 120 minuten 4-4, waardoor er penalty's genomen moesten worden in De Kuip. NEC-keeper Mattijs Branderhorst kreeg na afloop complimenten van Kökcü, die de Nederlandse sluitpost 23 reddingen zag maken woensdagavond. "Hij had heel veel ballen, dat blijft wel bij", aldus de Feyenoord-aanvoerder tegenover ESPN. "Na de penaltyserie heb ik hem ook verteld dat hij echt fantastisch heeft gekeept. "

Feyenoord kreeg vijftig schoten, maar wist NEC desondanks pas na strafschoppen te verslaan. "Was dit de eerste keer in het Nederlandse voetbal? Dan zijn we daar nu bekend mee als Feyenoord. Er komt dan natuurlijk wel frustratie, als hij (Branderhorst, red.) zo goed keept. Ik weet eigenlijk niet eens wat ik moet zeggen, dit was een hele rare wedstrijd. Met het oog op komende zondag gaat dit natuurlijk wel in de benen zitten. We moesten het gewoon afmaken, maar NEC heeft het ook gewoon goed gedaan."

Kökcü stond woensdagavond op het veld, terwijl Turkije vanwege de aardbeving in rep en roer is. De Feyenoorder is met zijn gedachten dan ook bij zijn vaderland. "Wij als Turken zijn heel hecht, dus het doet iets met je. Iedereen voelt voor mij als familie, dus dat komt hard aan", vertelt hij. "Ik heb nu twee dagen gehad om het een plekje te geven, maar ik probeer vanaf hier te helpen door op social media te posten dat mensen kunnen doneren of zoeken onder het puin. Je probeert van alles, maar je weet ook dat er heel weinig in je eigen handen ligt. Dat maakt het extra frustrerend."