Nieuws

Overmars werkt mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag uit Ajax-tijd

Overmars werkt mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag uit Ajax-tijd

03-02-2023 17:38 Laatste update: 17:43

Marc Overmars werkt mee aan het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR), laat zijn woordvoerder weten aan de NOS. De huidige technisch directeur van Royal Antwerp FC vertrok bij Ajax nadat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Maandag is het één jaar geleden dat de bestuurder uit de hoofdstad vertrok. Er loopt nog altijd een tuchtrechtelijk onderzoek naar Overmars. Het tuchtrecht is een vorm van rechtspraak die erop moet toezien dat leden van een bepaalde beroepsgroep zich aan de gedragsregels houden. Het ISR kan sancties opleggen.

Het onderzoek is nog altijd in 'volle gang'. 'Niet in de laatste plaats komt dat door de medewerking van de hoofdpersoon en de Amsterdamse club', aldus de publieke omroep in haar berichtgeving. In september werd aan het kamp Overmars schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het onderzoek. "Wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk. Wij proberen onze volledige medewerking te verlenen aan dit onderzoek", zegt de woordvoerder.

'Het kamp Overmars zegt de uitkomst van het tuchtonderzoek rustig af te wachten. Uitspraken over het ISR, toekomstverwachtingen of de gebeurtenissen uit het verleden wil de gewezen Ajax-directeur lopende het tuchtonderzoek niet doen', aldus de NOS.