Breaking news

De bevestiging: Pröpper haalt schoenen uit de wilgen met terugkeer bij Vitesse

De bevestiging: Pröpper haalt schoenen uit de wilgen met terugkeer bij Vitesse

27-01-2023 10:40 Laatste update: 10:56

Davy Pröpper keert definitief terug in het profvoetbal. De middenvelder heeft een contract getekend bij Vitesse, de club waar het voor hem allemaal begon. 

Eind vorig seizoen kondigde Pröpper aan dat hij het wel even gezien had in het profvoetbal. De middenvelder kampte met veel blessureleed bij PSV en was zijn plezier in het spelletje verloren. Nog geen jaar later heeft de voormalig international dat plezier weer teruggevonden. Een contract tot de zomer van 2024 bij Vitesse is het gevolg.

"Na mijn beslissing heb ik bewust afstand genomen van de voetbalwereld, maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst na ging denken, groeide toch het gemis van het voetbal", begint Pröpper op de website van Vitesse, de club waar hij 'fijne herinneringen' aan beleeft.

"De wijze waarop Vitesse en de trainer met mijn mogelijke terugkeer zijn omgegaan heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me ontzettend welkom en gewaardeerd, maar heb tegelijkertijd ook alle ruimte en tijd gekregen om naar mijn gevoel te luisteren. Nu ga ik er alles aan doen om van waarde te zijn voor het team, zodat we dichter in de buurt kunnen komen bij de plek waar Vitesse hoort", besluit hij.

Met Pröpper in de selectie werkt Vitesse toe naar het duel tegen SC Heerenveen van aankomende zaterdag. Die wedstrijd begint om 20.00 in het Abe Lenstra Stadion.