Nieuws

'Walgelijke' en 'racistische actie jegens Vinícius richting Madrileense derby

'Walgelijke' en 'racistische actie jegens Vinícius richting Madrileense derby

26 januari - 16:36
0

De derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid staat donderdagavond op het programma en de gemoederen lopen hoog op. Op social media gaat er een foto rond van een buitensporige actie jegens Vinícius Júnior door de 'fans' van Atlético.  

Het gaat om een paspop die Real-linksbuiten Vinícius moet voorstellen. De pop hangt met een touw om de nek aan de brug bij Valdebas, het oefencomplex van Real Madrid. Daar werd een spandoek bijgehangen met de tekst 'Madrid haat Real' erop. Daarmee laten de supporters van Atlético zich enorm kennen in aanloop naar de kraker.

Zowel Real als Atlético hebben gereageerd op de actie. 'Real Madrid wil graag de steun en uitingen van genegenheid bedanken die zijn ontvangen na de walgelijke daad van racisme, xenofobie en haat tegen onze speler Vinícius', laat de club weten in een statement op de clubsite.

Atlético distantieert zich van het incident. 'Dit zijn weerzinwekkende en ontoelatbare dingen die onze club te schande maken. Wij veroorderen elke daad die de waardigheid van mensen aantast, altijd en overal. De rivaliteit tussen beide clubs is groot, maar er is ook respect. We kennen op dit moment de dader of daders niet, maar daarmee ontlopen ze hun verantwoordelijkheid niet. We hopen dat de autoriteiten kunnen ophelderen wat er is gebeurd en dat gerichtheid bestaat.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie