Transfernieuws

'WK-revelatie wil bij Leipzig blijven, ontsnappingsclausule van ruim 100 miljoen'

'WK-revelatie wil bij Leipzig blijven, ontsnappingsclausule van ruim 100 miljoen'

10 januari - 09:23

Josko Gvardiol is nog niet toe aan een andere club en wil na de zomer ook bij RB Leipzig blijven. De Kroatische verdediger beleefde een sterk WK en mag daardoor op interesse van topclubs rekenen. 

In december werd Gvardiol vlak na het WK al in verband gebracht met Manchester City, Chelsea, Bayern München en Real Madrid. De verdediger zit echter goed op zijn plek bij Die Roten Bulllen en heeft dat in een interview aangegeven. "Mijn plan is dat ik hier blijf. Ik denk dat iedereen het statement van Max Eberl (sportief directeur van Leipzig, red.) gezien heeft. Ik sluit me aan bij wat hij heeft gezegd", laat Gvardiol weten nadat de Duitse tak van Sky het nieuws al de wereld in hielp.

Het statement van Eberl was duidelijk. "We zijn totaal niet geïnteresseerd in de verkoop van Gvardiol in de zomer", liet de sportief directeur weten. Gvardiol verruilde Dinamo Zagreb in 2021 voor Leipzig en ligt tot maar liefst 2027 vast. De ontsnappingsclausule in het contract van de Kroaat staat op maar liefst 110 miljoen euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!