Nieuws

Bijzondere middag voor Toornstra: 'Het hele jaar nog niet in de zestien gekomen'

Bijzondere middag voor Toornstra: 'Het hele jaar nog niet in de zestien gekomen'

08-01-2023 15:58

Jens Toornstra kan terugkijken op een enerverde wedstrijd tegen Feyenoord. De middenvelder van FC Utrecht wist uitgerekend tegen zijn oude club voor het eerst dit seizoen tot scoren te komen.

Al na drie minuten was het raak voor Utrecht en Toornstra. De 33-jarige middenvelder schoot zijn ploeg op voorsprong, maar juichte ingetogen. "Bizar hè? Ik ben dit jaar nog geen een keer in de zestien gekomen, maar vandaag viel hij voor mijn voeten", reageert Toornstra bij ESPN. "Bas  legde hem fantastisch neer, daardoor had ik genoeg tijd en ruimte om die linkerhoek te zoeken. Ik zei van tevoren al dat ik zou juichen, maar wel met respect. Volgens mij is dat wel gelukt."

Toornstra houdt ondanks zijn goal een dubbel gevoel over aan de wedstrijd, die door een late Feyenoord-goal in 1-1 eindigde. "Ik denk dat we zeventig minuten lang echt goed hebben verdedigd en weinig hebben weggegeven. Je moet op de juiste momenten scoren, ik denk dat we dat wel gedaan hebben, maar in de laatste minuut krijg je nog een goede kans na een actie van Amin  Als je die dan ook maakt, ga je winnend het veld af."