Breaking news

The Athletic pakt uit: Weghorst staat voor transfer naar Manchester United

The Athletic pakt uit: Weghorst staat voor transfer naar Manchester United

07-01-2023 21:27 Laatste update: 08-01-2023 13:09

Volgens The Athletic is Wout Weghorst hard op weg naar Manchester United. Zaterdagavond ontstonden de geruchten al, maar nu ook de grote internationale tabloids zich erover buigen lijkt een huurovereenkomst aanstaande.

Weghorst is officieel nog eigendom van Burnley, dat hem momenteel verhuurt aan Besiktas. De Nederlandse spits, die in de WK-kwartfinale tegen Argentinië nog goed was voor twee doelpunten, was ook zaterdag weer goud waard voor de Turken. In een 2-1 overwinning tegen Kasimpasa scoorde hij en nam hij ogenschijnlijk afscheid van het publiek. Nu blijkt waarom: een transfer naar de ploeg van manager Erik ten Hag is in de maak.

Het zou in eerste instantie gaan om een huurdeal voor de rest van het seizoen. Over een eventuele koopoptie is nog niets bekendgemaakt. Voor een transfer naar Manchester United moet Burnley er eerst voor zorgen dat hij weer bij de koploper van de Championship is. Besiktas zou hem echter graag willen behouden.

Zo maakt Weghorst mogelijk wederom een grote stap in zijn carrière. In Nederland speelde hij achtereenvolgens voor Willem II, FC Emmen, Heracles Almelo en AZ. Via VfL Wolfsburg kwam de 30-jarige bij Burnley en Besiktas terecht.