Manchester United bekert door in FA Cup na nipte overwinning op Everton

06-01-2023 23:02 Laatste update: 23:08

Manchester United heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. Op Old Trafford werd Everton met 3-1 verslagen.

United-manager Erik ten Hag gaf Antony en Tyrell Malacia een basisplek in het duel met Everton. The Mancunians konden al vroeg juichen op Old Trafford. Antony tikte na drie minuten spelen de openingstreffer binnen op aangeven van Marcus Rashford. United kon niet lang genieten van de voorsprong, want David de Gea liet zich volledig verrassen door een voorzet van Demerai Gray, waar Conor Coady van profiteerde: 1-1.

De doelpuntenmaker van Everton kreeg in de tweede helft nog een treffer op zijn naam. Deze was alleen in het verkeerde goal en dus kwam United weer op voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd waren de bezoekers nog dichtbij de gelijkmaker, maar Rashford besliste in de allerlaatste minuut de wedstrijd vanaf de stip: 3-1.