Nieuws

'We halen een topspeler als Gakpo en men vraagt meteen over de volgende aankoop'

'We halen een topspeler als Gakpo en men vraagt meteen over de volgende aankoop'

02-01-2023 08:37 Laatste update: 08:49

Jürgen Klopp is blij met de aankoop van Cody Gakpo en begrijpt niet dat men buiten de club op een volgende aankoop rekent. Volgens de Duitse manager kan Liverpool FC nu eenmaal niet met geld strooien tijdens de transferperiode. 

Gakpo werd eind december opgehaald bij PSV en daar hadden The Reds ongeveer 50 miljoen euro voor over. "Ik wil niemand teleurstellen, maar we halen een geweldige speler zoals Cody Gakpo binnen, en het volgende dat je leest is: wie is de volgende? Alsof je anders geen ploeg zou hebben. Onze spelers staan er al. We kunnen niet zomaar Monopoly spelen. Dat konden we nooit, verrassend genoeg", stelt Klopp op het persmoment in aanloop naar het duel met Brentford.

Klopp wil liever een functionerende ploeg bouwen dan een sterren-ensemble creëren. "Het is een groot onderdeel van mijn filosofie: vol overgave samenwerken met de spelers die je hebt. Niet bezig zijn met de eeuwige zoektocht naar een nieuwe speler. Met Cody is het duidelijk dat hij kwaliteit heeft en dat de timing goed was. In de zomer was hij nog duurder geweest. Het feit dat mensen verbaast zijn dat we niet op zoek gaan naar de volgende versterking, vind ik raar. Hopelijk is het zo duidelijk", besluit Klopp. Liverpool wordt in verband gebracht met WK-revelatie Enzo Fernandez, maar de club weigert de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro te betalen die Benfica heeft vastgesteld.