Nieuws

'Infantino wil iedere drie jaar een WK organiseren wegens commercieel succes'

'Infantino wil iedere drie jaar een WK organiseren wegens commercieel succes'

20-12-2022 14:14 Laatste update: 14:17
1

Gianni Infantino kijkt naar de mogelijkheden om elke drie jaar een wereldkampioenschap te organiseren. Het commerciële succes is hierin volgens de FIFA-voorzitter doorslaggevend.

'Het commerciële en sportieve succes van het toernooi in Qatar heeft Infantino aangemoedigd', schrijft de Daily Mail. Infantino is ervan overtuigd dat het organiseren van het WK in het midden van een Europese winter de afgelopen maand een game-changer is gebleken, wat aantoont dat de sport kan blijven groeien en geglobaliseerd kan worden.

Infantino presenteerde vorige week zijn grote ambities om in 2025 een uitgebreide Club World Cup te organiseren. De FIFA-voorzitter ontving veel kritiek van spelers, clubs en internationale confederaties op dit voorstel. De 52-jarige Zwitser blijft dus niet stilzitten en komt met een nieuw voorstel. De uitvoering van het nieuwe WK-plan zal wel even op zich moeten laten wachten. Tot het WK van 2030 is er namelijk geen verandering mogelijk, omdat de internationale voetbalkalender tussen 2024 en 2030 naar verluidt al vaststaat.