Nieuws

Kroaten woest op arbiter: 'Dit waren twee blunders die ons fataal zijn geworden'

Kroaten woest op arbiter: 'Dit waren twee blunders die ons fataal zijn geworden'

14-12-2022 07:54

Mateo Kovacic was na afloop van de met 3-0 verloren halve finale van het WK tegen Argentinië niet te spreken over de scheidsrechter. De middenvelder uitte zijn kritiek over de manier waarop de penalty van de Argentijnen gegeven werd.

Argentinië kwam op voorsprong nadat scheidsrechter Daniele Orsato een penalty gaf voor een overtreding van doelman Dominik Livakovic op Julian Álvarez. Lionel Messi benutte deze vervolgens feilloos. De Kroaten vonden dat er vlak daarvoor een corner had moeten worden gegeven. "Wat kan ik erover zeggen? Beide situaties zijn ongelooflijk voor mij. Eerst dat het geen hoekschop was en dan nog eens de penalty", aldus Kovacic. "Ik heb nooit commentaar gegeven op de scheidsrechter, maar dit waren twee blunders die ons fataal zijn geworden."

"We wisten dat Argentinië een goed, agressief team heeft en dat ze Messi hadden", vervolgt Kovacic. "Vandaag was Messi weer fenomenaal, daar moeten we hem mee feliciteren. Maar we hebben keihard gevochten en dan krijgen we die belachelijke strafschop tegen. Verschrikkelijk. Nu moeten we onze krachten verzamelen en vechten voor die derde plaats."

Borna Sosa had eenzelfde soort blik op de situatie en de wedstrijd. "We waren in het eerste halfuur beter, hadden controle en balbezit, en dan komt die penalty, die op zijn zachtst gezegd discutabel was", aldus de linksback. "Maar ik wil daar niet te lang bij stilstaan. Messi liet zien wat hij gedurende zijn hele carrière heeft laten zien, namelijk dat hij de allerbeste is. Ik wil de Argentijnen feliciteren. Het is pijnlijk om een halve finale te verliezen, maar we moeten onszelf oprichten. Vandaag mogen we nog down zijn, maar vanaf morgen gaan we er alles aan doen om ons hoofd leeg te maken, om zo toch nog met een medaille te kunnen terugkeren naar Zagreb."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!