Nieuws

Veerman vol vertrouwen met PSV: 'Dat is echt het kantelpunt geweest'

Veerman vol vertrouwen met PSV: 'Dat is echt het kantelpunt geweest'

12-12-2022 14:01

Joey Veerman verheugt zich op de tweede seizoenshelft met PSV. De creatieve middenvelder denkt dat de Eindhovenaren lessen hebben getrokken uit de duels met SC Cambuur en FC Groningen, die beide eindigde in een debacle.

PSV sloot de eerste helft van het Eredivisieseizoen met zeer wisselvallige resultaten af. In de Johan Cruijff Arena werd met 1-2 gewonnen, waarna een week later van AZ verloren werd in het eigen Philips Stadion (0-1). Desondanks heeft Veerman vertrouwen in een goede afloop van het seizoen, zegt hij tegenover Voetbal International. "Ik hoop dat wij aan het langste eind trekken in de titelrace. We hebben er in elk geval de kwaliteiten voor."

Naast de wisselvalligheid in de topduels ging het ook tegen de kleinere goden niet altijd van een leien dakje. Met name de wedstrijden tegen Cambuur (3-0) en Groningen (4-2) ging het fout. "De nederlagen hebben ons wat dat betreft naar mijn mening wel wakker geschud. Cambuur heeft ons, ik krijg het bijna niet uit mijn strot, gewoon weggespeeld. Dat is natuurlijk ongelooflijk", aldus de Volendammer.

"Wij spelen vervolgens Groningen helemaal van de mat, maar die komen gewoon 3-0 voor in een paar minuten voor rust. Dat zijn dingen die we echt beter moeten doen", vervolgt Veerman. "Maar die minuten in Groningen daargelaten: ik denk dat Cambuur wel echt een kantelpunt is geweest. Daarna is de boel wel op scherp gezet", besluit hij.