Nieuws

'In Marokko knuffelt iedereen elkaar op straat, was het altijd maar zo'

'In Marokko knuffelt iedereen elkaar op straat, was het altijd maar zo'

11-12-2022 17:33
1

Marokko is dé sensatie op dit WK en dat laat de vader van de gebroeders Amrabat niet koud. De inmiddels 59-jarige Mohamed Amrabat kan zijn geluk niet op na de waanzinnige prestaties tegen Spanje en Portugal.

Marokko stroomde in Qatar voor het eerst in de geschiedenis door naar de kwartfinales, en maakte het vervolgens nog bonter: nooit eerder kwalificeerde een Afrikaans land zich voor de halve finales van een WK. Ghana was dichtbij in 2010, maar dat ging net mis. Inmiddels is Sofyan Amrabat een onmisbare kracht gebleken bij De Leeuwen van de Atlas. "We zijn thuis altijd bezig geweest met voetbal. Als het regende, in het weekend, altijd. De jongens trainden hard, hadden veel discipline. En dat is het allemaal waard geweest. Ik ben heel erg trots", zegt zijn vader tegenover de NOS.

In Qatar is ook Mo Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, aanwezig. Mo weet niet wat hij meemaakt. "Ik heb niet geslapen, ben eigenlijk nog steeds wakker. Het is onbeschrijflijk wat dit Marokko allemaal losmaakt. Je kent de mensen niet, maar iedereen knuffelt elkaar op straat. Soms denk je: was het maar altijd zo, dan zou er nooit ruzie zijn."